LIDT OM HORNSLET
Hornslet ligger i Syddjurs Kommune men fordelagtige tæt på Aarhus, hvad enten du kører ad motortrafikvejen eller bruger de gode offentlige transportmuligheder, herunder letbanen. Byen smyger sig om tre, grønne bækdale og ligger lunt placeret tæt på dejlige skove, det smukke Rosenholm Slot og i cykelafstand til en god badestrand ved Kalø Vig.
Hornslet er en driftig handelsby med mange dagligvare- og specialbutikker samt apotek, lægehus og andre serviceerhverv. Du finder også en biograf og et bibliotek udover kirken, skolen og børnehaver, gode sports- og fritidsfaciliteter og et aktivt foreningsliv.
I Hornslet er mange afhængige af en daglig transport til Aarhus i forbindelse med arbejde eller uddannelse. Med letbanen tager det kun 35 minutter ind til Aarhus C, mens bussen (linie 100) tager 55 minutter ind til Banegårdspladsen i Aarhus.

Om handelslivet
Hornslet Handel har mange medlemmer, der konstant arbejder på, at vor by er en skøn og attraktiv stationsby. Det er en by, der er i kraftig vækst og vi forsøger, at dække byens borgeres ønsker til handel og service.
Der er flere gode, store dagligvarebutikker, en bager samt mange specialbutikker for: tøj, sko, garn, skind og uld, briller, bøger, blomster, isenkram, velvære, skønhed, materialist og apotek. Men også revisorer, advokater, banker, ejendomshandlere, taxa samt frisører.
Derudover har Hornslet Handel også flere medlemmer blandt håndværkere samt media og reklamevirksomheder. En biograf, en idrætsforening, en festival samt en række gode muligheder for at spise ude, hente god mad eller få bragt maden ud er alt sammen med til at gøre livet lidt mere interessant i Hornslet.

Hornslet Handel arrangerer og finansierer nogle årligt tilbagevendende traditioner.

JULEUDSMYKNING
Det drejer sig især om juleudsmykningen på Tingvej og Byvej, der sammen med byens store juletræ tændes på Black Friday op til 1. søndag i advent. Det flotte juletræ på pladsen ved kirken bliver tændt af julemanden, der ankommer i ‘karet’ til pladsen. Han vil med hjælp fra en brandbil med en lang stige sætte lys på juletræet til de mange fremmødte børns store begejstring, når mørket falder på.

KRÆMMERMARKED
Et andet traditionsrigt arrangement er det årlige Kræmmermarked, der et ressourcekrævende kæmpearrangement, som afholdes i foråret. På markedsdagen er Tingvej og Byvej lukket af for trafik, og kræmmernes markedsboder indtager ‘midtbyen’. Der er masser af stande på de to ‘gågader’, der sælger alt lige fra loppefund, over butiksvarer til mad og drikke til de mange købeglade gæster. Og på pladserne er der også hoppeborge, levende musik og forskellige opvisninger for både børn og voksne.

FASTELAVN
Hornslet Handel sørger også for, at børnene kan få lov til at ‘slå katten af tønden’ op til fastelavn, og om efteråret fokuserer vi også på børnene med Halloween konkurrencer og tilbud i vores medlemsbutikker.

OPEN-BY-NIGHT
Open by Night afholder vi hvert år om torsdagen op til Rosenholm Festival, som afvikles den første weekend i  juni. Butikkerne er fyldt med gode tilbud og klar til det store rykind, og Rosenholm Festival tyvstarter med god, levende musik fra den lille musikscene foran de opstillede bord-/bænkesæt på Nytorv. På torvet serverer de også fadøl, vand og grillpølser, så det er en fantastisk lejlighed til både at spare penge og spise ude i godt selskab til tonerne af skøn musik.

MODESHOW
Modeshowet foregår om efteråret i Hornslet Hallen, hvor vi alle sammen vil laver det flotteste modeshow. Det bliver spændende at se, hvad byens tøj-, sko- og brillebutikker samt frisører og andre butikker præsenterer på catwalken og på butiksstandene i hallen. Samtidig benytter vores medlemmer også chancen til at forkæle og underholde tilskuerne til det altid udsolgte arrangement i Hornslet Hallen.